Patronatele din industria carnii au trimis o scrisoare deschisa catre FMI, in care solicita acordul pentru reducerea TVA la carne si produse din carne de la 24% la 5%, argumentand ca masura ar urma sa combata evaziunea fiscala din domeniu, estimata la 450 de milioane de euro.

"Am adresat aceasta scrisoare catre FMI pentru a deschide dialogul cu cei care decid luarea in discutie a scaderii TVA la carne si la preparatele din carne la 5%. Vrem sa readucem in discutie valoarea uriasa a evaziunii fiscale din industria carnii, cel mai important contributor la bugetul de stat", a declarat Alex Jurconi, presedintele federatiei Pro Agro.

El a afirmat ca patronatele din industrie spera ca propunerea de reducere a TVA la carne si la preparatele din carne la 5% sa fie pe agenda FMI la urmatoarea vizita in Romania. "Le propunem celor doua parti, Guvernului Romaniei si FMI, sa ia in considerare argumentele noastre si sa invite asociatiile la masa discutiilor", a mai spus reprezentantul feredatiei, potrivit Mediafax.

Producatorii si procesatorii romani de carne s-au plans in ultima perioada ca au ajuns la limita profitabilitatii si situatia s-a inrautatit si mai mult dupa reducerea TVA in Ungaria, la 5% pentru carnea de porc. Din datele centralizate de catre Pro Agro, evaziunea fiscala pe lantul carnii depaseste in Romania 450 de milioane de euro anual.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri