Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Targu Mures, ca Guvernul si Hidroelectrica vor aloca bani pentru finalizarea lucrarilor de amenajare a barajului de la Rastolita, pentru a fi terminat in 2015, cand ar trebui sa inceapa productia de energie electrica. Lucrarile de amenajare au fost incepute din 1990.

Victor Ponta, care a facut, vineri, o vizita in judetul Mures, mergand si la barajul in constructie de la Rastolita, a declarat ca Hidroelectrica aloca in acest an 42 de milioane de lei, iar anul viitor 40 de milioane pentru finalizarea lucrarilor de amanajare a barajului, astfel incat acesta sa poata incepe productia de energie electrica.

"Am stabilit faptul ca Hidroelectrica aloca si anul acesta 42 de milioane de lei, iar anul viitor 40 de milioane de lei, in asa fel incat sa se poata finaliza partea principala de investitie si sa inceapa productia de energie, dupa care din acea facilitate hidrografica sa putem sa dezvoltam proiectele de alimentare cu apa a comunitatilor din aval.

(...) Din moment ce s-a facut 90 la suta, e pacat de Dumnezeu sa nu o terminam. Din '90 tot s-au bagat bani acolo, acum, inca 82 milioane de lei Hidroeletrica, plus ceea ce suporta Guvernul prin exproprierile care trebuie facute pentru finalizarea investitiei. Dar anul viitor, in 2015, trimestrul III sau IV trebuie sa fie totul gata", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Investitia, care apartine Apelor Romane din Mures, a inceput in 1990, apoi s-a oprit, premierul apreciind ca daca lucrarea ar fi inceputa acum, nu ar merita, deorece "sunt preturi uriase si profiturile sunt foarte mici". Pentru finalizarea barajului de la Rastolita este nevoie, conform estimarilor Prefecturii Mures, de 10 milioane de lei si de exproprierea a 210 hectare de padure, mare parte aflata in proprietatea unor institutii ale statului.

Amenajarea barajului de la Rastolita a fost promovata de Hidroconstructia Cluj in 1988, alaturi de cea de la Runcu Firiza din Maramures. Lucrarea a fost transferata pe rand de la Ministerul Industriilor la cel al Mediului si apoi inapoi la Ministerul Industriilor, dar sumele alocate au fost de fiecare data prea mici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri