Acordul de Partenerial cu Uniunea Europeana pentru exercitiul financiar 2014-2020 se afla in faza finala, iar programele cu finantare europeana pentru acest interval vor deveni accesibile din toamna pentru mediul privat, a anuntat premierul Victor Ponta.

El a prezentat aceste detalii cu prilejul punerii in functiune a unei instalatii de topire a sticlei la compania Stirom, investitie asigurata prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE). "Suntem intr-o faza aproape finala de intocmire a noului Acord de Parteneriat si, practic, programele cu finantare europeana 2014-2020 vor fi accesibile din aceasta toamna pentru mediul privat", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Compania Stirom din Bucuresti, producator intern de articole de sticlarie, a fost infiintata in 1968 sub numele de "Intreprinderea de Articole de Sticlarie Bucuresti". Incepand cu 1990, a devenit societate comerciala pe actiuni, iar din 1995 a devenit companie majoritar privata. La inceputul anului 2003, Stirom a fost preluata de grupul Yioula Glassworks, cu sediul in Grecia, grup ce detine alte sase fabrici de sticla in Grecia, Bulgaria si Ucraina
Instalatia de topire permite realizarea unei economii anuale la consumul de gaze naturale si electritate de 24,67%.

Proiectul este finantat in roportie de 60% din fonduri private si 40% din fonduri structurale comunitare nerambursabile, iar valoarea totala a proiectului este de 166,36 milioane lei, din care 45,34 milioane lei reprezinta contributia UE, prin POS CCE, iar 6,18 milioane lei este contributia Guvernului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri