Constructorul norvegian de nave Vard Holdings va construi o nava desuport de dimensiuni mari pentru Island Offshore, in baza unui contract de peste 1 miliard de coroane norvegiene. Nava este proiectata de Rolls Royce, iar coca acesteia va fi construita la santierul naval Vard Tulcea.

Termenul de constructie a navei este trimestrul al doilea al anului 2016, se arata intr-un comunicat al companiei norvegiene. Nava va fi proiectata si echipata de Rolls-Royce, furnizor major de echipamente si motoare destinate industriei aeronautice si celei maritime.

Vard Holdings este unul dintre cei mai mari proiectanti si constructori de nave offshore si specializate, utilizate in operatiunile de explorare si productie de petrol si gaze si in industria serviciilor petroliere. Compania, cu sediul central in Norvegia, are 10.000 de angajati si opereaza 10 santiere navale, dintre care cinci in Norvegia, doua in Romania, doua in Brazilia si unul in Vietnam, noteaza Mediafax.

In Romania, Vard Holdings detine santierele navale de la Tulcea si Braila, in care lucreaza peste 5.000 de salariati. Island Offshore Group este un furnizor major de servicii destinate industriei offshore, operand o flota de peste 30 de vase, cu o varsta medie de de sub patru ani, in Brazilia, vestul Africii, Golful Mexic si Marea Nordului.
Vard a livrat companiei Island Offshore peste 30 de nave, in timp ce alte cinci se afla in constructie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri