Romania a inregistrat in aprilie cea mai puternica scadere a volumului vanzarior de retail din UE, de 3,2%, fata de martie. Scaderi semnificative, dar mai reduse decat Romania, au fost raportate de Malta, cu 2,6%, precum si de Germania si Portugalia, ambele cu 0,9%, se arata intr-un comunicat al Eurostat. ce la nivelul celor 28 de state comunitare a fost inregistrat un avans de 0,6%.

La nivelul celor 28 de state comunitare a fost inregistrat un avans de 0,6%. Cele mai mari cresteri au fost inregistrate in aceasta perioada de Letonia, cu 2,5%, Marea Britanie, cu 2,1%, Estonia, Franta si Slovenia, toate trei cu 1,4%.
In zona zona euro, formata din 18 state membre UE, comertul cu amanuntul a crescut in aprilie, fata de martie, cu 0,4%, potrivit Mediafax.

Raportat la aceeasi luna a anului trecut, volumul vanzarilor de retail a crescut in aprilie cu 3,4% in UE si cu 2,4% in zona euro. In Romania, cresterea s-a situat in acest interval la 4,6%, in timp ce singura tara care a raportat scadere este Portugalia, cu 0,4%. Cele mai puternice rate de crestere au fost consemnate in Letonia, cu 10,5%, Estonia, cu 9,3%, Marea Britanie, cu 8,4%, si Lituania, cu 8%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri