Ambasadorii statelor Uniunii Europene abordeaza constant probleme economice ale companiilor din tara lor si vorbesc despre datoriile statului roman fata de aceste companii, in timp ce ambasadorii si reprezentantii diplomatici romani sunt "mai timizi" si vorbesc foarte rar despre firmele romanesti, a afirmat premierul Ponta.

"Cred ca nu se intampla sa vina un ambasador al UE la mine sa nu-mi spuna de probleme economice, de un proiect economic al unei companii din tara sa, de o datorie pe care o are statul roman sau vreo companie. Ambasadorii nostri, insa, si reprezentantii nostri diplomatici sunt mult mai timizi si nu vorbesc despre companiile romanesti decat foarte rar", a spus Ponta la o conferinta pe teme economice, potrivit Mediafax.

El a aratat ca discutiile cu ambasadorii statelor UE despre companii nu pot fi catalogate drept trafic de influenta si ca interesele economice ale companiilor romanesti trebuie la randul lor promovate in interiorul si exteriorul Uniunii Europene, inclusiv la nivel diplomatic, precizand ca i-a cerut ministrului Economiei, Constantin Nita, sa stabileasca o strategie de comunicare in ceea ce priveste promovarea companiilor romanesti.

Seful Guvernului a precizat ca pentru acest lucru este importanta si implicarea Camerei de Comert si Industrie, care trebuie sa promoveze "cu adevarat"", nu doar sa organizeze "niste targuri".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri