Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, avertizeaza ca de 14 ani raportul dintre platitorii de taxe si beneficiarii de ajutoare sociale a ramas constant, 4 milioane de salariati platind pentru protectia sociala a 6 milioane de asistati, ceea ce indica faptul ca economia romaneasca se gaseste intr-un cerc vicios din care este foarte greu sa iasa.

"Am solicitat specialistilor din Banca Nationala din comitetul de trecere la euro sa isi imagineze scenarii de iesire din acest cerc vicios. Este greu sa reduci evaziunea, sa multumesti si pensionarii, dar si antreprenorii, si sa ai crestere economica. Antreprenorii platesc prea mult, pensionarii nu simt protectia sociala, infrastructura nu se construieste. Este clar ca suntem intr-un cerc vicios. Solutia este data de reformele structurale, insa nu doar sa vorbim despre ea, ci sa avem masuri concrete", a subliniat Mugur Isarescu, cu ocazia conferintei de presa de dupa decizia de politica monetara.

El a completat ca numarul mic de contribuabili este o problema ce preocupa din 2000-2001, iar reducerea contributiilor sociale nu este singura o solutie. Cititi si explicatiile pe care guvernatorul le-a oferit cu privire la decizia consiliului de administratie de a taia rezervele minime obligatorii la pasivele in valuta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri