Societatea mixta romano-chineza Cattle Ferma de Bovine SRL vrea sa exporte din Romania catre China cel putin 20.000 de capete de bovine vii anual, urmand ca primul lot de 5.000 de vaci sa fie trimis in aceasta toamna.

Liu Dong, presedinte al societatii romano-chineze, a anuntat, luni, cu prilejul intlanirii premierului Victor Ponta cu oamenii de afaceri din China, ca firma cu sediul in Brasov va incepe in perioada septembrie-octombrie primul export de vaci, cu un lot de 5.000 de capete. "Obiectivul companiei noastre este de a exporta cel putin 20.000 de capete anual, din rasele Holstein si Baltata", a spus Liu Dong, potrivit Mediafax.

Guvernele roman si chinez au semnat in noiembrie anul trecut un acord pentru exportul de bovine vii si carne de porc, dar pana in prezent aceste exporturi nu s-au materializat. Liu Dong a precizat ca, in ce priveste compania pe care o reprezinta, au durat foarte mult procedurile si autorizarile veterinare, in ciuda eforturilor autoritatilor romane. Investitorul chinez a subliniat ca recentele cazuri de boala a "limbii albastre" inregistrate la bovinele din Romania nu constituie o problema pentru export.

Cattle Ferma de Bovine SRL, infiintata in urma cu doi, cu scopul de a creste si exporta bovine, detine 400 de hectare de pamant in zona Brasovului si 1.000 de bovine, dar in vederea exportului va cumpara animale de la alte ferme. In cadrul reuniunii cu oamenii de afaceri chinezi, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a aratat ca Romania este "pe punctul de a realiza" primele exporturi in ceea ce priveste carnea de porc si "foarte aproape de a realiza" primele exporturi de bovine vii.

Constantin a anuntat totodata ca la sfarsitul lunii octombrie, cu ocazia celui mai important targ de agricultura, "INDAGRA", va avea loc la Bucuresti Forumul pentru agricultura dintre China si Europa Centrala si de Est.
Premierul Victor Ponta face, in perioada 30 august - 3 septembrie, o vizita oficiala in R.P. Chineza, la invitatia omologului chinez Li Keqiang, ca raspuns la vizita intreprinsa in Romania de acesta din urma in noiembrie 2013. Victor Ponta a ajuns la Beijing alaturi de sotie, europarlamentarul Daciana Sarbu, de vicepremierii Liviu Dragnea si Daniel Constantin, precum si de ministrii Ioan Rus si Constantin Nita.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri