Circulatia maxi-taxiurilor prin centrul Capitalei se interzice de la 1 august, data de la care intra in vigoare noile conditii de transport cu aceste mijloace de transport in Bucuresti, informeaza joi municipalitatea, printr-un comunicat remis agentiei NewsIn.

De luna viitoare, vor exista 11 trasee care vor ocoli centrul Bucurestiului. Cei sapte operatori de transport care au fost desemnati in urma licitatiei vor circula la periferia cartierelor Berceni, Rahova, Colentina, Pantelimon si Dristor.

Locuitorii zonelor periferice din cartierele Drumul Taberei, Militari, Baneasa si Bucurestii Noi vor ramane fara maxi-taxi pana cand Primaria Capitalei va organiza o noua licitatie, dupa ce la licitatia organizata luna aceasta traseele care acoperea aceste zone nu au fost solicitate de nici un operator.

Pe traseele de maxi-taxi, se va circula intre orele 5.30-22.30.Conform unei hotarari a Consiliului Municipal, vor fi infiintate statii iar soferii nu vor mai putea opri la solicitarea calatorilor. Biletele vor putea fi cumparate atat de la sofer cat si de la punctele fixe, infiintate pe traseu. Maxi-taxi-urile nu vor avea voie sa opreasca in statiile RATB.

De luna viitoare, cand intra in vigoare noul regulament de transport pentru operatorii de maxi-taxi, operatorii vor fi obligati sa elibereze abonamente lunare.

Astfel, intre Hypermarketul Cora si Autogara Obor, firma care a castigat licitatia va circula avand tarif de 1,5 lei noi/bilet si abonament lunar de 75 de lei .

Pretul unui bilet pe linia 705(Berceni) care porneste din Drumul Bercenarului trece pe sos. Giurgiului si are capat de linie Bdul. Camil Ressu va fi de 1,5 ei noi iar cel al unui abonament de 80 de lei .

Locuitorii din cartierul Colentina vor plati pentru un bilet pe linia 714, care face legatura intre sos. Fundeni si sos. Bucuresti-Ploiesti, 1 leu nou iar pentru un abonament lunar 60 de lei noi.

O calatorie pe linia 716 de la Podul Grozavesti pana in Piata Progresul va costa 2 lei noi iar un abonament lunar 80 de lei noi.

Asocierile de firme care au castigat licitatia vor avea licenta pe o perioada de 2 ani de zile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri