Relatia strategica dintre Romania si Turcia trebuie consolidata si prin legaturi economice, astfel incat schimburile comerciale actuale, de aproape 7 miliarde dolari anual, sa atinga un nivel de 10 miliarde dolari pe an, a declarat premierul Victor Ponta, la Forumul de afaceri turco-roman, scrie Mediafax.

El a aratat ca Turcia este principalul partener comercial al Romaniei din afara Uniunii Europene si a asigurat ca exista vointa politica pentru ca toate problemele cu care se confrunta un investitor sa poata fi eliminate. "Daca intr-un guvern al Romaniei sau al Turciei ar fi doar ministrul Economiei, poate ca ar fi bine, dar avem intotdeauna si un ministru de Finante sau un ministru al Bugetului care vrea sa stranga taxe si impozite la buget, asa incat cred ca putem sa gasim intotdeauna acel echilibru intre ceea ce inseamna stimularea economiei si necesitatea unui stat de a-si asigura serviciile sale esentiale", a adaugat Ponta.

Premierul a insistat asupra faptului ca investitiile in sectorul energetic reprezinta un obiectiv strategic, pentru asigurarea independentei din punct de vedere al resurselor. Romania a coborat o pozitie, pe locul 32, intr-un top trimestrial al tarilor atractive pentru investitii in energie regenerabila intocmit de firma de consultanta EY, care noteaza ca activitatea pe piata locala a incetinit in ultimele luni.

Sursa foto: Turcia, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri