Guvernul nu a obtinut acordul Comisiei Europene pentru ca deficitul bugetar sa fie majorat cu fonduri alocate Apararii si continua negocierile in acest sens cu oficialii de la Bruxelles, solutia gasita la acest moment fiind suplimentarea Fondului de rezerva cu bani destinati inclusiv acestui domeniu.

"Inca discutam cu cei de la Comisia Europeana si, in momentul in care vom avea acest acord, vom da mai multi bani la Aparare si vor fi considerati peste deficitul structural", a spus ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, potrivit Mediafax.

Prin a doua rectificare bugetara din acest an, Ministerul Apararii a primit doar 140,8 milioane lei, pentru cheltuieli de intretinere si functionare a unitatilor militare, operationalizarea si mentinerea in functiune a Formatiunii medicale de tip ROL2 precum si pentru plata integrala a avionului scurt mediu curier C27 J SPARTAN nr.6, iar 682 milioane lei au fost adaugati in Fondul de rezerva al Guvernului, pentru "interventii urgente" Intrebat de jurnalisti daca aceasta presupune ca pentru Aparare vor fi alocati bani din Fondul de rezerva in cazul in care Comisia Europeana nu accepta majorarea deficitului, ministrul delegat pentru Buget, Darius Valcov, a raspuns: "Absolut".

In vara acestui an, premierul Victor Ponta anunta ca deficitul bugetar pentru acest an va fi majorat cu 700 de milioane de lei, reprezentand cheltuieli pentru Ministerul Apararii, spunand ca aceasta situatie a fost negociata cu reprezentantii Comisiei Europene. "E vorba de 0,2% din PIB pentru Aparare, da, a fost negociat de catre ministrul Bugetului cu Comisia Europeana", a spus Ponta, care a precizat ca deficitul bugetar pentru anul in curs se va majora cu 700 de milioane de lei.
Ponta a admis, astfel, ca tinta de deficit convenita initial va fi majorata. "Da (va fi majorata, n.r.) pentru ca noi am obtinut de la CE - nu doar noi, si alte tari din regiune - aceasta posibilitate de a adauga la deficitul de pana acum cheltuielile pentru Ministerul Apararii si cred ca e un lucru foarte bun asta pentru ca era nevoie", a spus Ponta. Reprezentantii Guvernului si cei ai BNR s-au aflat, in urma cu doua saptamani, la Bruxelles pentru evaluarea acordului cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala, discutiile avand loc in premiera in afara tarii, pe agenda figurand si cea de-a doua rectificare bugetara din acest an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri