Romanii au efectuat in primele opt luni circa 374.166 de tranzactii pentru plata taxelor si impozitelor locale cu cardul, in crestere cu 22% fata de aceeasi perioada a anului trecut, valoarea tranzactiilor ajungand la 134 de milioane lei.

Anul trecut, romanii au realizat 372.000 de plati de taxe si impozite cu cardul, care au totalizat 133 milioane lei, potrivit Mediafax.

"In primul trimestru, au fost realizate tranzactii cu cardul in valoare de 98,7 milioane lei la nivel national, reprezentand trei sferturi din valoarea totala consemnata anul trecut", a declarat joi, intr-o conferinta de presa, Catalin Cretu, director regional pentru Romania, Croatia si Slovenia al Visa Europe. Din aceasta suma, valoarea tranzactiilor cu cardul online a crescut de aproape trei ori, la 16,2 milioane lei, iar platile la POS-urile instalate in casierii si locatiile speciale au consemnat un avans de 19%, la 82,5 milioane lei.

In Bucuresti au fost platite cu cardul taxe si impozite in valoare de 40 milioane lei, 85% dintre acestea fiind tranzactii fizice, la POS-urile instalate la casierii si in locatiile speciale. La finalul primului trimestru, erau inrolate 118 primarii in portalul ghiseul.ro, unde se pot plati online taxele si impozitele locale, sau acceptau plata online pe site-urile proprii, numarul acestora fiind mai mare cu 60% fata de anul trecut. Locuitorii din sectorul 1 al Capitalei s-au clasat pe primul loc la nivel national in ceea ce priveste plata cu cardul, efectuand 99 de tranzactii la 1.000 de locuitori, in crestere cu 52% fata de anul trecut. Acestia au fost urmati de locuitorii sectorului 4, cu 82 tranzactii la 1.000 locuitori, si cei din sectorul 6, cu 75 de tranzactii. Top 10 primarii este completat de administratiile din Cluj-Napoca, Brasov, Baia Mare, Ploiesti, Oradea, Pitesti si Galati.

Sursa foto: Flickr/401(K) 2012

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri