Pretul petrolului Brent, de referinta la bursa din Londra, a scazut la cel mai redus nivel din iunie 2012, dupa ce, cu o zi in urma, Fondul Monetar International a inrautatit estimarile referitoare la cresterea economiei mondiale.

Contractele futures pentru petrolul Brent cu livrare in luna noiembrie au coborat cu pana la 1,5%, respectiv cu 1,35 dolari, la 90,76 dolari pe baril, la bursa din Londra. Volumul tranzactiilor cu aceste contracte este cu 32% peste media ultimelor 100 de zile. In acest an, cotatia petrolului Brent a scazut cu 18%. Pretul petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referinta pe piata americana, a scazut cu pana la 1,46 dolari, la 87,39 dolari pe baril, in timpul tranzactiilor electronice de dinaintea deschiderii bursei din New York. Cotatia petrolului WTI a coborat cu 4,1% saptamana trecuta, cel mai mult din ultimele doua luni, dupa ce OPEC a marit productia in septembrie la cel mai ridicat nivel din acest an, potrivit Mediafax.

Declinul cotatiilor titeiului a fost provocat de revizuirea de catre FMI a estimarii referitoare la cresterea economiei globale in 2014, la 3,8%, de la ritmul de 4% prognozat in luna iulie. "Reducerea prognozei de crestere economica de catre FMI intareste tendinta pietei din ultimele cateva saptamani, ceea ce inseamna ca cererea va ramane scazuta", a declarat Michael Hewson, analist la CMC Markets in Londra. Agentia Internationala pentru Energie anticipeaza pentru anul viitor un pret mediu al petrolului WTI de 94,58 dolari pe baril, sub estimarea de 94,67 dolari pe baril din septembrie. Agentia a redus si estimarea privind cotatia petrolului Brent la 101,67 dolari pe baril, de la 103 dolari pe baril. Fitch Ratings anticipeaza intr-un raport publicat miercuri ca pretul petrolului Brent ar putea scadea la 80 de dolari pe baril, inainte de a provoca o scadere a investitiilor in exploatarea zacamintelor de sist din SUA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri