Ministerul Finantelor a elaborat proiectul de lege pentru organizarea si functionarea jocurilor de noroc, act normativ prin care se incearca mentinerea unui echilibru intre monopolul Loteriei pe anumite segmente si ceilalti competitori din domeniu, informeaza NewsIn.

Conform proiectului de lege, Loteria Romana va avea monopol pe organizarea si exploatarea jocurilor de noroc tip loto si a jocurilor de tip pariu sportiv pentru care va fi scutita, in continuare, de la plata taxei de autorizatie si de licenta. Actuala legislatie acorda Loteriei exclusivitate pentru jocurile de tip loto, expres, pronosport, loz in plic si instant lottery.

Consiliul Concurentei a emis, in martie, o decizie prin care solicita modificarea legii jocurilor de noroc, care a permis acordarea de facilitati fiscale Loteriei si a afectat mediul concurential pe piata jocurilor de noroc. Singura modificare adusa prin noul proiect de lege in acest sens consta in introducerea obligativitatii Loteriei de a plati taxele de licenta si autorizare pentru alte jocuri de noroc decat loto si pariuri sportive.

Conform aceluiasi proiect, taxele pentru eliberarea licentelor de organizare a jocurilor de noroc, precum si cele pentru autorizatiile de exploatare a jocurilor de noroc vor fi achitate anticipat, Finantele avand posibilitatea modificarii nivelului acestora prin hotarare de guvern.

Taxa pentru licenta se va achita integral pentru intreaga valabilitatea a licentei, respectiv trei ani. Valoarea acestei taxe pentru toata perioada de valabilitate a licentei este stabilita la 3 mii lei si este anuala.

Taxa pentru autorizarea de exploatare a jocurilor de noroc generate de elemente aleatorii organizate prin folosirea masinilor este de 2.400 lei pentru fiecare mijloc de joc. in acest caz mjilocul de joc sunt masinile, utilajele, instalatiile mecanice, electrice, electromagnetice, electronice, videoautomate, jocuri exploatate prin intermediul unor mecanisme ale caror castiguri presupun concomitent atat dexteritatea jucatorului cat si hazardul.

Pentru fiecare masa speciala cu bile (ruleta live) din cazinou firma va plati o taxa de autorizare de 100 de mii lei, iar pentru fiecare masa speciala, altele decat cele de tip ruleta live taxa de autorizare va fi de 80 de mii lei. Pentru fiecare sala de joc tip bingo, taxa de autorizare va fi de 30 mii lei, la care se va adauga echivalentul a 3% din valoarea nominala a cartoanelor achizitionate de la Imprimeria Nationala.

Valabilitatea licentei de organizare a jocurilor de noroc este de trei ani, iar cea a autorizarii fiecarui mijloc de joc sau locatie este de un an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri