Familiile cu un venit lunar de pana la 530 lei/membru vor primi, din noiembrie, un ajutor de 42 lei pentru fiecare copil, iar pentru copiii aflati in sistemul special de protectie va fi alocat cate 440 lei.

Familiile cu un venit lunar de pana la 530 lei/membru vor primi, din noiembrie, un ajutor de 42 lei pentru fiecare copil, iar pentru copiii aflati in sistemul special de protectie va fi alocat cate 440 lei, alocatiile de stat pentru ceilalti copii urmand sa fie limitate la nivelul actual, de 42 lei. De ajutorul care va fi acordat din luna noiembrie familiilor cu venituri reduse vor beneficia 500.000 copii, dintr-un numar total de 284.000 familii, a anuntat ministrul Muncii, Rovana Plumb, dupa ce Guvernul a aprobat, miercuri, prin hotarare, noile ajutoare, potrivit Mediafax.

"Am adoptat in sedinta de guvern actele normative referitoare la marirea alocatiei pentru sprijinul unor familii pentru 500.000 de copii care provin de familiile sarace. Adica, aceasta crestere va reprezenta cate 42 de lei pentru fiecare copil, pentru cei 500.000 de copii care provin din familii sarace, adica fiecare membru al familiei avand pana in 530 de lei. Tot astazi, am aprobat, prin acelasi act normativ, aplicarea unui tratament egal pentru toti copiii care se afla in sistemul special de protectie, respectiv pentru copiii care se afla in ingrijire la familii si care primesc 97 lei. De la 1 noiembrie, vor primi 440 de lei, exact tot atat cat primesc si copiii care sunt in grija asistentilor maternali. Este vorba de 20.000 de copii", a spus ministrul.

Guvernul promite alocatii de hrana zilnica dublate, incepand cu 1 decembrie

Totodata, Rovana Plumb a anuntat ca Guvernul a adoptat o hotarare prin care, de la 1 decembrie, alocatia de hrana zilnica, pentru aproximativ 60.000 de copii care se afla in sistemul de protectie speciala, va fi dublata. Ministrul Muncii a mai precizat ca, tot prin hotarare de guvern, s-a decis dublarea alocatiei zilnice de hrana si pentru persoanele adulte cu dizabilitati care se afla in centrele de ingrijire. "De la 1 ianuarie 2015, vom dubla alocatia de hrana zilnica, de la 8 lei la 16 lei, pentru toate persoanele adulte cu dizabilitati care se afla in centrele de ingrijire, aproximativ 40.000 de persoane", a spus ministrul.

Plumb a precizat ca, pentru ajutorarea familiilor sarace, efortul bugetar este de 20 milioane lei pentru acest an si 245 milioane lei pentru anul viitor, iar efortul buget pentru tratamentul egal al copiilor din sistem se ridica la 6,5 milioane lei lunar. Pentru dublarea alocatiei de hrana, impactul bugetar este de 4,5 milioane lei pentru acest an si 54 milioane lei pentru anul viitor. Ministrul Muncii a aratat ca in bugetul ministerului sunt bani pentru anul acesta, iar pentru anul viitor sumele vor fi cuprinse in bugetul de stat, fara sa fie luate in calcul majorari sau introduceri de noi taxe.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri