Germania risca sa se apropie periculos de mult de recesiune, a avertizat luni banca centrala a Germaniei, Bundesbank, care pentru semestrul al doilea anticipeaza o crestere economica scazuta sau chiar stagnare, relateaza CNBC, citat de Mediafax.

Problemele celei mai mari economii din zona euro le reflecta pe cele ale tuturor statelor din uniunea monetara, unde cresterea economica este deja aproape nula.

Bundesbank avertizeaza, in raportul sau lunar, ca performantele economiei germane nu se vor imbunatati, aceasta urmand sa incheie anul intr-o nota modesta.

In trimestrul al doilea, PIB-ul german s-a contractat cu 0,2%, astfel ca daca declinul a continuat in trimestrul al treilea, atunci economia este in recesiune.

Perspectiva ultimului trimestru al anului va fi la fel de modesta!

"Rezultatul economic din trimestrul al treilea ar trebui sa fie la nivelul celui precedent, sau usor mai bun. Luand in considerare comenzile scazute si pesimismul in randul companiilor, perspectiva ultimului trimestru al anului va fi la fel de modesta", se arata in raportul Bundesbank.

Performantele slabe ale economiei germane, considerata pana nu demult bastionul cresterii din regiune, reflecta evolutia celorlalte doua economii mari din zona euro, Franta si Italia. Economia franceza a stagnat in trimestrul al doilea, iar cea italiana a reintrat in recesiune.
Incetinirea activitatilor economice in Germania ar putea sa inmulteasca apelurile pentru cresterea investitiilor.

"Principalul motor de crestere din zona euro, afectat de disputa cu Putin si alte socuri care au redus increderea, a stagnat", a declarat Holger Schmieding, economist la Berenberg Bank.

El a adaugat ca slabiciunea economiei germane este probabil sa se rasfranga si in alte parti ale zonei euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri