Victor Ponta a declarat ca ar fi mai bine pentru Romania sa aiba un defic it de 2% in loc de 1,4% si ca nu stie cum va putea aloca in bugetul pe anul viitor sumele pentru cofinantarea a 50% din fondurile de coeziune.

Premierul Victor Ponta a declarat ca nu are idee cum va putea aloca in bugetul pe anul viitor sumele pentru cofinantarea a 50% din fondurile de coeziune si a apreciat ca poate ca ar fi mai bine ca Romania sa aiba un deficit de 2% in loc de 1,4%, dar sa atraga 7-8 miliarde euro din fondurile europene, potrivit Mediafax.

El a aratat, in discursul sustinut la Summitul UE-Europa de Sud-Est de la Bucuresti, ca Romania se apropie de 50% rata de absorbtie a fondurilor europene, dar inca are de atras anul viitor inca 50% din fondurile de coeziune, iar Guvernul se confrunta cu o dilema legata de resursele necesare cofinantarii. "Ma voi confrunta cu o dilema semnificativa: trebuie sa alocam in buget banii necesari pentru cofinantarea fondurilor europene, dar in acelasi timp Comisia Europeana cere Romaniei sa atinga un deficit de 1,4%, iar eu nu am nicio idee cum voi putea pune cateva miliarde de euro pentru a cofinanta cu 15% si a lua 85% din fondurile europene, dar in acelasi timp sa reduc deficitul la 1,4%. Ma intrebam daca nu e mai bine pentru Europa ca Romania sa aiba deficit de 2%, dar sa absoarba 7-8 miliarde de euro, investitii directe in infrastructura si proiecte economice. Aceasta este doar o intrebare legata de birocratia din Europa si realitatea din tara noastra", a spus Ponta. Premierul s-a aratat convins ca noua Comisie Europeana, presedintele Comisiei si noii comisari europeni vor intelege ca Romania nu trebuie sa se concentreze doar pe deficit, ci pe folosirea resurselor pentru investitii in dezvoltare.

Sursa foto: Gov.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri