Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, afirma ca un combustibil primar strategic pentru mixul energetic al Romaniei ramane carbunele, motiv pentru care si-ar dori ca minerii sa poata produce mai mult si sa fie platiti in consecinta.

Prezent la Deva la sedinta Comisiei de Dialog Social de pe langa Prefectura Hunedoara, la care au participat reprezentanti ai sindicatelor si ai Complexului Energetic Hunedoara, ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a spus ca in prima parte a strategiei energetice a Romaniei, care face referire la situatia actuala si obligatiile asumate de tara in fata UE, se va vedea ca un combustibil primar strategic pentru mixul energetic este carbunele, potrivit Mediafax.

"Suntem in proces de revizuire a strategiei energetice a Romaniei, iar din primele concluzii (…) carbunele este un combustibil primar strategic pentru mixul energetic al Romaniei si va ramane asa in anii care urmeaza. In aceste conditii, ceea ce se intampla cu complexele energetice ne preocupa foarte mult pentru ca, repet, carbunele ramane un combustibil primar strategic pentru mixul energetic al Romaniei", a afirmat ministrul.

El a adaugat ca responsabilitatea gestionarii activitatii revine conducerii societatii si ca a solicitat tuturor companiilor energetice de stat sa aiba intocmite strategii de dezvoltare pe termen lung, de zece ani.

Nicolescu a mentionat ca prima parte a strategiei energetice a Romaniei, care face referire la situatia actuala si obligatiile asumate de tara in fata UE, va fi prezentata pana la sfarsitul lunii octombrie.

Comisia de Dialog Social de pe langa Prefectura Hunedoara s-a intrunit la solicitarea sindicatelor din energie. Saptamana trecuta, peste 50 de angajati ai Termocentralei Mintia au protestat, in fata sediului unitații, nemultumiti de eliminarea unui spor pentru energeticienii care lucreaza ore suplimentare de sarbatorile legale si au cerut stabilirea unei date pentru intrunirea Comisiei de Dialog Social la Prefectura. Protestatarii au solicitat, printre altele, infiitarea unui mix energetic, adica un pret unic al energiei electrice, rezultat prin luarea in calcul a tuturor producatorilor - termocentrale, hidrocentrale si energii regenerabile, care ar fi, in opinia lor, singura sansa de supravietuire.

Sursa foto: Carbune/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri