Un nou studiu dezvaluie nationalitatile care nu ofera niciun indiciu despre ce se intampla "in spatele usilor" lor, potrivit International Business Time.

Potrivit unui nou "index de ignoranta" realizat de Ipsos Mori, italienii sunt cei mai incorecti in privinta problemelor precum imigratia, somajul sau rata sarcinilor printre adolescente. In privinta problemelor sociale si a tendintelor demografice, suedezii sunt cel mai bine informatii, fiind urmati de Marea Britanie.

Statele Unite nu stau atat de bine in topul celor 14 cele mai dezvoltate tari, fiind pe locul al doilea in ceea ce priveste de ignoranta. Cercetatorii au descoperit faptul ca, in medie, americanii cred ca 24% din fetele din SUA cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani dau nastere in fiecare an, pe cand cifra corecta este 3%.

Un trend general printre locuitori, asa cum a reiesit din sondaj, este conceptia gresita privind numarul de musulmani care traiesc in tara lor. Ca o medie a tarilor studiate, respondentii credeau ca 16% din populatie este musulmana, in timp ce procentul corect este de 3%. Rata somajului a fost, de asemenea, supraestimata. Procentul presupus a fost de 30%, iar cel corect, de 9%. Italienii au fost cei mai dezonformati in aceasta privinta, crezand ca apropae jumatate de populatie este fara loc de munca.

Iata topul, in ordine descrescatoare:

Sondajul Ipsos Mori a fost aplicat pe 12.000 de persoane cu varste cuprinse intre 16 si 64 de ani si a subliniat necesitatea acestora de a fi informati in ceea ce priveste societatea, mai ales atunci cand vine vorba de actiuni precum votarea.

Bobby Duffy, seful de cercetare Ipsos, a declarat ca "aceste perceptii gresite prezinta probleme clare de dezbatere publica si de elaborare a politicilor. De exemplu, prioritatile politice ar fi diferite daca ar exista o imagine clara a scalei de imigratie si a incidentelor cu tinerele care devin mame". Oamenii subestimeaza chiar si actiunile pozitive, cum ar fi mersul la vot si prefera sa nu voteze.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri