Pentru ca miza este mare, respectiv Codul Muncii, patronatele au decis sa-si uneasca fortele. Ieri, Alianta Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR) impreuna cu AmCham - Camera de Comert Americana in Romania au lansat o platforma de dezbateri privind necesitatea modificarii Codului Muncii. Vom lupta impotriva pietei negre, stimuland piata "alba" a muncii si legalitatea relatiilor de munca, a declarat Mihai Manoliu, reprezentantul ACPR. Presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Florin Pogonaru, a atras atentia ca "degeaba intram in Uniunea Europeana daca forta de munca este in continuare ieftina".

"Nu vom intra in Europa cu taietorii de lemne si culegatorii, ci cu cei care stiu sa lucreze pe calculator", a afirmat Pogonaru. In opinia sa, nivelul scazut de pregatire a fortei de munca este o problema atat a angajatilor, cat si a angajatorilor. Patronatele vor lucra impreuna cu sindicatele la programul privind necesitatea schimbarii Codului Muncii. A fost lansat un forum online - http://forum.acpr.ro - pentru toti cei interesati sa-si exprime opiniile si experientele legate de Codul Muncii, au anuntat reprezentantii ACPR.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri