Resursele de energie electrica au crescut cu 8,8% in primele noua luni din 2014, la 46,7 miliarde KWh, in timp ce consumul final de energie electrica a scazut in primele noua luni cu 0,8% fata de perioada similara a anului trecut, a anuntat luni Institutul National de Statistica (INS).

Cresterea resursei de energie electrica s-a datorat in principal majorarii productiei cu 9,1%. Astfel, productia din termocentrale a fost de 19 miliarde KWh, in crestere cu 2,9%, cea din hidrocentrale a inregistrat un plus de 22,3%, la 14,34 miliarde KWh, iar cea din centralele nuclearo-electrice a scazut cu 0,8%, la 8,6 miliarde KWh.

In aceeasi perioada, productia din centralele electrice eoliene a fost de 3,38 miliarde KWh, in crestere cu 66,8 milioane KWh fata de aceeasi perioada a anului precedent, iar energia solara produsa in instalatii fotovoltaice a fost de 1,1 miliarde KWh, in crestere cu 741,3 milioane KWh fata de primele noua luni ale anului trecut.

Exportul de energie, in crestere

In ceea ce priveste consumul final de energie electrica, iluminatul public a inregistrat o scadere cu 25,2%, iar consumul populatiei s-a redus cu 0,9%. Exportul de energie electrica a fost de 5,34 miliarde KWh, in crestere cu 4,29 miliarde KWh. Consumul propriu tehnologic in retele si statii a fost de 4,5 miliarde KWh, cu 4,1% mai mic decat in primele trei trimestre din 2013.

In primele noua luni ale anului, resursele de energie primara au crescut cu 3%, totalizand 23,7 milioane tone echivalent petrol (tep). Productia interna a insumat 16,3 milioane tep, in crestere cu 0,6% fata de aceeasi perioada a anului precedent, iar importul a fost de 7,4 milioane tep, cu 8,8% mai mare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri