Traian Basescu, presedintele in exercitiu, a solicitat Guvernului in sedinta CSAT - ultima din mandatul sau - sa gandeasca si sa legifereze o strategie prin care tranzitul gazelor naturale exploatate in Marea Neagra sa se faca prin Transgaz.

Potrivit comunicatului de presa remis dupa sedinta CSAT, Consiliul au analizat si aprobat orientarile strategice ale Romaniei in planul dezvoltarii infrastructurii energetice, in contextul evolutiilor europene in domeniu. ”S-a apreciat ca scenariile privind implicarea tarii noastre in proiecte de infrastructura energetica trebuie sa aiba in vedere, dincolo de ratiuni comerciale, dimensiunea strategica si contributia la asigurarea securitatii energetice nationale si regionale. Cu acest prilej presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a solicitat Guvernului Romaniei sa gandeasca si sa legifereze o strategie prin care tranzitul gazelor naturale care vor fi exploatate in Marea Neagra sa se faca prin Transgaz, iar gazul natural din Marea Neagra sa asigure in principal necesarul de consum al Romaniei si al Republicii Moldova, iar surplusul sa fie utilizat pentru export”, se arata in documentul citat de Mediafax.

CSAT a aprobat ca Armata sa trimita in misiuni in afara tarii 895 de militari

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a mai decis, marti, in cadrul Planului de intrebuintare a fortelor armate ale Romaniei care se trimit la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman, ca Armata Romaniei sa "disloce", in 2015, la astfel de misiuni si operatii un numar de 895 de militari. "Cu privire la participarea Armatei Romaniei la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan, in anul 2015, membrii Consiliului au analizat solicitarile NATO referitoare la suplimentarea fortelor si mijloacelor romanesti destinate sa participe in acest teatru de operatii", se arata in comunicatul de presa remis dupa sedinta CSAT.

In plus, Consiliul a aprobat suplimentarea fortelor si mijloacelor Armatei Romaniei, in anul 2015, cu pana la 450 de militari, stabilindu-se pentru aceasta misiune un plafon maxim de 650 de militari. ”Referitor la Planul de intrebuintare a fortelor armate ale Romaniei care se trimit la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman, in anul 2015, Consiliul a aprobat ca Armata Romaniei sa disloce la astfel de misiuni si operatii un numar de 895 de militari”, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Potrivit comunicatului, comparativ cu anul 2014, numarul acestor forte este diminuat cu 416 de militari. In ceea ce priveste Ministerul Afacerilor Interne, fortele care vor participa la misiuni sub egida NATO, UE, OSCE si ONU vor fi de 1.183 de militari si politisti. Fata de anul 2014, numarul acestora este mai mare cu 392 de cadre. Efortul principal va fi reprezentat de participarea cu forte si mijloace la misiunea NATO din Afganistan - Resolute Support Mission (RSM), concomitent cu mentinerea participarii la operatiile NATO KFOR si UE ALTHEA din teatrul de operatii din Balcani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri