Inflatia anuala din zona euro a atins in noiembrie minimul ultimilor cinci ani pentru a treia oara in acest an, intensificand presiunile asupra Bancii Centrale Europene de a extinde programele pentru sprijinirea recuperarii economice din regiune, relateaza Bloomberg, citat de Mediafax.

Rata inflatiei a coborat la 0,3%, de la 0,4% in octombrie. Este pentru a treia luna incepand din august cand inflatia scade la 0,3%. "Problema dezinflatiei devine tot mai stringenta pe masura trecerii timpului. Revizuirea in scadere a prognozelor BCE privind inflatia si a celor privind cresterea economica vor fi factorii principali care vor sta la baza unei decizii de extindere a programelor de achizitii de active", a declarat Colin Bermingham, economist al BNP Paribas, sucursala din Londra.

Eurostat: preturile la energie au scazut cu 2,5% in noiembrie

Potrivit datelor Eurostat, preturile la energie au scazut cu 2,5% in noiembrie fata de aceeasi luna a anului trecut, in timp ce preturile pentru produsele alimentare si cele din tutun au crescut cu 0,5%. Tarifele pentru servicii au avansat cu 1,1%.

"Singurul motiv de consolare pentru BCE, si nu este unul foarte puternic, este ca scaderea inflatiei din noiembrie s-a datorat exclusiv preturilor la energie", a spus Howard Archer, ecomist-sef al IHS Global Insight din Londra.
Rata inflatiei din zona euro a ramas de mai bine de un an sub 1%, jumatatea tintei pe termen mediu asumata de BCE, de putin sub 2%. In septembrie, banca centrala a estimat ca inflatia medie anuala va fi de 1,1% in 2015 si de 1,4% in 2016.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri