Agentia pentru administrarea bunurilor sechestrate in cadru procesual - penal va fi infiintata in cadrul Ministerului Justitiei (MJ), urmand sa devina operationala pana la sfarsitul lunii martie 2015 si sa aiba 30 de posturi, potrivit MJ.

La propunerea Ministerului Justitiei, Guvernul a adoptat in sedinta de miercuri, 10 decembrie, un memorandum prin care se infiinteaza, in subordinea ministerului, o agentie dedicata gestionarii bunurilor sechestrate in cadru procesual-penal, scrie Mediafax.

Potrivit MJ, noua structura va deveni operationala pana la sfarsitul lunii martie 2015 si va dispune de 30 de posturi, rolul ei fiind de a administra bunurile sechestrate in cadrul unor proceduri penale, activitate care, in prezent, este realizata de mai multe institutii, ceea ce creeaza dificultati in gestionarea si, ulterior, valorificarea acestora.

De asemenea, noua structura va avea un rol de coordonare si decizie, in activitatea de valorificare a bunurilor confiscate, in cooperare cu ANAF. "Ori de cate ori am avut ocazia am sustinut ca un factor esential pentru pedepsirea celor care au incalcat legea, dar si pentru descurajarea producerii de noi infractiuni este recuperarea prejudiciilor pentru ca nimeni nu comite o infractiune daca stie ca nu se poate alege cu un castig material. Infiintarea acestei structuri in cadrul MJ va permite ca bunurile care in prezent se depreciaza pe durata procedurilor judiciare, pierzandu-si din valoare, sa fie corect si eficient administrate astfel incat in final sa avem un grad cat mai ridicat de valorificare a acestora si, implicit, sa alimentam bugetul de stat cu sume cat mai mari de bani", a declarat ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri