Productia industriala a crescut in primele zece luni cu 7% ca serie bruta si cu 8% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in octombrie avansul ajustat fiind de 0,5% fata de luna precedenta si de 3% comparativ cu octombrie 2013, potrivit INS.

Cresterea din primele zece luni a fost sustinuta de evolutia industriei prelucratoare (+8,4%) si industriei extractive (+1%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 4,2%. "Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri la majoritatea categoriilor de bunuri: industria bunurilor de capital (+12,7%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+9,0%), industria bunurilor intermediare (+4,4%) si industria bunurilor de uz curent (+4,2%). Industria energetica a scazut cu 2,0%", se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

In luna octombrie, productia industriala (serie bruta) a crescut fata de luna precedenta cu 5,1%, sustinuta de cele trei sectoare industriale: productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+11,7%), industria extractiva (+8,2%) si industria prelucratoare (+4,4%). Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de folosinta indelungata (10,5%), industria bunurilor de uz curent (9,2%), industria energetica (9%), industria bunurilor intermediare (3,4%) si industria bunurilor de capital (2,7%), potrivit Mediafax.

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 0,5%, datorita cresterii industriei extractive (6,3%), productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (1,5%) si industriei prelucratoare (0,2%). Pe marile grupe industriale, s-au inregistrat cresteri la majoritatea categoriilor de bunuri: industria bunurilor de folosinta indelungata (5,1%), industria bunurilor de uz curent (4,3%), industria energetica (2,4%) si industria bunurilor intermediare (0,2%). Industria bunurilor de capital a scazut cu 2,8%. Fata de octombrie 2013 productia industriala a fost mai mare cu 3,7% ca serie bruta si cu 3% ca serie ajustata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri