Fiscul a finalizat propunerea legislativa prin care poate fi limitata evaziunea fiscala in industria alcoolului, cea petroliera si in domeniul imobiliar, prin modificarea mai multor prevederi din Codul Fiscal, de Procedura Fiscala si Codul Comercial, a anuntat joi presedintele ANAF, Sebastian Bodu.

"Am finalizat actul normativ dar nu stim in ce forma va fi adoptat pentru ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala(ANAF) nu are initiativa legislativa ci Ministerul Finantelor, care ne-a dat deja un raspuns favorabil", a declarat Sebastian Bod, citat de NewsIn.

Presedintele ANAF a explicat metoda de baza prin care unele rafinarii evita sa plateasca accize la uleiurile minerale pe care le produc. "Declara ca 80% din productia lor este formata din uleiuri minerale neaccizabile, care se folosesc, de exemplu, la fabircarea de vopseluri. Evident, este ilogic ca 80% din productia unei rafinarii sa aiba acest scop. Normal ar fi invers, insa firmele respective folosesc acest tertip pentru a evita plata accizelor", a spus Bodu.

Pentru a limita evaziunea fiscala in domeniul alcoolului, ANAF propune modificarea unor prevederi in domeniul productiei de alcool. Astfel, ANAF propune expertizarea tuturor instalatiilor de producere a alcoolului, pentru a fi stabilitatea capacitatea fiecarui producator. Conform propunerii Agentiei, o fabrica de alcool nu va mai putea functiona decat daca are o capacitate minima de productie de 100 hectolitri/zi si foloseste 80% din aceasta. Astfel va scadea numarul producatorilor de alcool si se va limita frauda.

Pentru domeniul imobiliar, ANAF propune ca vanzarea-cumpararea repetata de imobile(terenuri si constructii), de catre aceeasi persoana fizica sa fie considerat act comercial si supus platii taxei pe valoarea adaugata.

"Bunica nu va plati TVA cand isi va vinde casa, dar cel care are zece terenuri si case si le vinde, da", a spus seful ANAF.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri