Presedintele Traian Basescu a declarat, inainte de plecarea la Consiliul European de la Bruxelles, ca va sustine in cadrul reuniunii ”cresterea sanctiunilor impotriva Moscovei”, in conditiile in care situatia din estul Ucrainei se indreapta catre ”o noua Transnistrie”, scrie Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca un subiect aflat pe ordinea Consiliului European de la Bruxelles, ultimul din acest an, este situatia din estul Ucrainei. ”In ceea ce ne priveste, sustinem ca situatia din estul Ucrainei marcata prin orasele repet Lugansk si Donetk, se indreapta catre o situatie de gen Transnistria. De asemenea, este evident pentru noi ca Federatia Rusa contunua sa consolideze separatistii, in estul Ucrainei, ceea ce impune, in opinia mea si acest lucru il voi sustine, cresterea nivelului de sanctiuni impotriva Moscovei”, a anuntat presedintele Basescu.

El a mentionat ca ”este adevarat ca sanctiunile de pana acum au inceput sa produca efecte devastatoare pentru economia Federatiei Ruse”. ”Cred ca usor, usor domnul Putin o sa renunte la aroganta. Am vazut declaratia ministrului de Externe, Lavrov, facuta ieri sau alaltaieri, precum ca Moscova nu intentioneaza sa faca din estul Ucrainei o noua Crimee, ceea ce este un joc pentru copii. Nimeni nu spune ca Federatia Rusa vrea sa enexeze estul Ucrainei, ci toti spunem ca Federatia Rusa vrea sa creeze o Transnistrie in estul Ucrainei”, a precizat Basescu.

Seful statului a continuat: ”Tipul acesta de politica promovat de Kremlin nu mai pacaleste pe nimeni. As astepta e la demnitarii rusi sa spuna ca nu vor crea o Trasnsnistrie in estul Ucrainei, si nu o Crimee, ca nimeni nu ii suspecteaza nimeni de asa ceva”.

Traian Basescu a mai aratat ca in ceea ce priveste situatia din Ucraina, ”suntem foarte bine documentati cu privire inclusiv la evolutiile politice”. ”Vom sustine escaladarea, cresterea nivelului de sanctiuni, in asa fel incat Moscova sa inteleaca ca Uniunea Europeana isi mentine principiile si ca in Europa nu poti sa creezi Transnistrii, ori de cate ori interesele tale de expansiune a intereselor iti cer acest lucru”, a mai comentat Traian Basescu.

Sursa foto: MediafaxFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri