Cine este persoana anului 2014 in Romania, in opinia ta? Cine sunt romanii care au avut cel mai mare impact asupra societatii romanesti ori asupra unui grup de persoane din Romania? Ai observat anul acesta o persoana sau un grup care s-au evidentiat in 2014? Propune-i aici si voteaza, de asemenea, una din cele cinci nominalizari pentru „Omul Anului 2014”.

Laura Codruta Kovesi, procuror sef al DNA

DNA, institutia condusa de Laura Codruta Kovesi, s-a ocupat anul acesta de dosare mari in care sunt implicate persoane cu functii importante. Ea a subliniat, in cadrul unui interviu citat de Revista 22, faptul ca politicienii nu mai sunt intangibili si ca institutia pe care o conduce este la curent cu toate metodele prin care se fura bani in Romania.

Sportiva Simona Halep

2014 a fost cel mai bun an din istoria Simonei Halep. Sportiva romana Simona Halep, numarul 3 mondial la tenis, este chiar cea mai populara jucatoare din 2014, ea devansandu-le in ierarhia anuntata de wtatennis.com pe americanca Serena Williams, liderul mondial, si pe rusoaica Maria Sarapova, locul 2 WTA. Ea este, de asemenea, cea mai cautata persoana pe Google in Romania in 2014

Presedintele ales Klaus Iohannis

Ianuarie 2014: USL inca mai exista si este condusa de doi prezidentiabili: Victor Ponta si Crin Antonescu. Klaus Iohannis, prim-vicepresedintele PNL, anunta la finele lunii februarie destramarea USL. Practic, acesta-i momentul in care Iohannis incepe cursa pentru Cotroceni. Decembrie 2014: Klaus Iohannis este presedintele ales al Romaniei”, iar duminica va depune juramantul de investitura intr-o sedinta solemna a Parlamentului.

Antreprenoriatul reprezinta o prioritate editoriala pentru wall-street.ro, asa ca urmatoarele doua nominalizari provin din zona intreprinzatorilor romani. Am avut de unde alege: mai multi antreprenori au iesit in evidenta in 2014).

Antreprenorii Andrei Dunca si Sergiu Biris

Doi romani (Andrei Dunca si Sergiu Biris) se numara printre fondatorii LiveRail, compania online cumparata in aceasta vara de Facebook cu 500 milioane de dolari.

Preluarea LiveRail de catre gigantul Facebook este o tranzactie reper pentru multi antreprenori: fondatorii companiei au crescut un proiect, i-au dat tractiune internationala si l-au vandut unui strategic cu renume global. Tranzactia ne poate ajuta sa intelegem mai bine cat timp trebuie sa investesti pentru a implementa o strategie de succes de la start-up la exit.

Antreprenorul Mircea Tudor

Tudor Tech, compania creata de Mircea Tudor va construi o linie de productie in Elvetia, unde va crea 120 de locuri de munca (informatia anuntata in premiera in cadrul emisiunii de business WALL-STREET 360). Cunoscut publicului larg ca antreprenorul care a construit scannerul de avioane, el a castigat Marele Premiu la Targul de Inventii de la Geneva.

Mircea Tudor, de asemenea fondator al MB Telecom, a fost ales antreprenorul anului 2014 in Romania, la gala competitiei organizate de EY Romania. El a intrat astfel in finala mondiala pentru titlul World Entrepreneur of the Year, “Oscarul Antreprenorilor”, desfasurata in iunie 2015 la Monte Carlo si unde va concura cu antreprenori din alte 59 de tari.

1. Cine este omul (sau grupul de persoane) care s-a remarcat cel mai mult, in opinia ta, in 2014?


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri