Presedintele Traian Basescu a declarat in conferinta de final de mandat, ca Romania are nevoie de o reforma a sistemul de taxe, in conditiile in care taxele pe proprietate sunt prea mici, iar cele pe productie prea mari, el opinand ca este necesara o schimbare in acest sens.

„Romania are nevoie de o reforma a finantelor publice. Atentie, nu vorbesc de o reforma a ANAF, ci o reforma a sistemului de taxe. Noi avem cea mai mare contributie la bugetul de stat din taxa pe forta de munca, din TVA, din bani care sunt generati de cei care produc. Imi permit sa sugerez - e o lunga dezbatere aici, dar trebuie gasita o solutie - sa se schimbe centrul de greutate de pe intreprindere si cetatean pe proprietar”, a spus Traian Basescu.

El a aratat ca taxele pe proprietate in Romania sunt mult prea mici, iar taxele pe productie sunt mult prea mari.

„Trebuie sa facem aceasta schimbare pentru a stimula propria noastra dezvoltare”, a sustinut Basescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri