PriceWaterhouseCoopers a ramas in cursa pentru realizarea auditului extern pentru cele doua agentii de plati din Romania, fiind singura, din cele sapte firme care au achiizitionat caietul de sarcini, care si-a prezentat oferta in cadrul licitatiei care a avut loc joi.
Desi s-au inscris sapte firme pentru licitatia privind alegerea auditorului extern care va asista Ministerul Agriculturii in procesul de acreditare a agentiilor de plati, PriceWaterhouseCoopers a fost singura care si-a prezentat oferta comisiei de licitatie potrivit NewsIn. Firmele care au cumparat caietul de sarcini sunt urmatoarele: PriceWaterhouseCoopers, SC Agri Exp.Trading Center SRL, Tanasescu Leana Cadar si Asociatii, SC A Bostina si Asociatii, KPMG Romania SRL si Ernst & Young SRL.

PriceWaterhouseCoopers este lider mondial in servicii profesionale si a fost prima companie de consultata financiara care a deschis birou in Romania. Compania furnizeaza servicii de audit si consultanta in afaceri.

In prezent, comisia analizeaza oferta depusa de PriceWaterhouseCoopers si daca toate conditiile sunt indeplinite, aceasta va fi firma care va realiza auditul extern pentru agentiile de plati. in caz contrar, intregul procedeu va fi reluat.

In subordinea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) functioneaza doua agentii de plati care vor gestiona fonduri comunitare. Este vorba despre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura(APIA), respectiv Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit(APDRP). Pe cele doua componente, subventii si dezvoltare rurala, Romania va primi de la Uniunea Europeana (UE), in perioada 2007-2013 fonduri in valoare de peste sapte miliarde de euro.

Principiul comunitar prevede ca doar cheltuielile efectuate prin agentiile de plati acreditate pot face obiectul finantarii comunitare. La raportul de tara din luna mai, Romania a primit stegulet rosu pentru intarzierile inregistrate in procesul de infiintare si acreditare a celor doua agentii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri