Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit a primit in luna iulie un numar record de 1.685 proiecte a caror valoare totala se ridica la 727,5 milioane de euro
Luna iulie fiind ultima in care au mai fost primite cereri de finantare pentru Masurile 1.1 - Industrie agroalimentara, Masura 3.1 - Exploatatii agricole si Masura 3.4 - Diversificare economica, afluxul de proiecte a inregistrat o crestere spectaculoasa, ajungandu-se la o medie de aproximativ 70 de proiecte zilnic, potrivit datelor Ministerul Agriculturii.

"Am avut in iulie o luna extraordinara. A fost un bun exercitiu de profesionalism si capacitate institutionala, din care Agentia a iesit foarte bine. Ne pare totusi rau ca multe proiecte eligibile nu vor mai putea fi finantate anul acesta prin SAPARD, dar incepand cu 2007 vor exista mai multe oportunitati de finantare prin accesarea Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurala si Fondului European pentru Pescuit", a declarat, citat de Rompres, Dan Gherghelas, director general al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit.

Comparativ cu ultimele trei luni, solicitarile de fonduri SAPARD inregistreaza o tendinta evidenta de crestere. in luna aprilie au fost depuse 272 de proiecte in valoare de 104 milioane de euro, in luna mai 720 de proiecte in valoare de 385 milioane de euro, iar in luna iunie 745 de proiecte in suma totala de 391 milioane de euro.

Cele mai multe fonduri au fost solicitate in iulie pentru investitii in exploatatii agricole (Masura 3.1), fiind depuse 1.099 de proiecte cu o valoare totala de 354,3 milioane de euro. Achizitionarea de utilaje si masini agricole precum si infiintarea, popularea sau modernizarea fermelor vegetale, de animale si pasari, sunt domenii pentru care potentialii beneficiari au manifestat un interes crescut.

Un alt domeniu cu o foarte mare cerere este cel al industriei agroalimentare (Masura 1.1), pentru care, numai in iulie, s-au depus 156 de proiecte cu o valoare totala de 267,6 milioane de euro. Diversificarea activitatilor economice (Masura 3.4), cumuleaza 396 de proiecte cu o valoare totala de aproximativ 63,04 milioane de euro. Astfel, de la inceputul Programului SAPARD au fost depuse 6.519 cereri de finantare, cu o valoare eligibila de 1,97 miliarde euro, din care 4.073 au fost selectate pentru a primi finantare.

Totodata, valoarea alocarilor financiare aferente Programului SAPARD este de 1,51 miliarde de euro, inregistrandu-se astfel o depasire de 30 la suta a disponibilitatilor de finantare a solicitarilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri