Libia este dispusa sa aloce capital pentru proiecte importante de investitii din Romania si sa creeze parteneriate cu firme romanesti mici si mijlocii, informeaza un comunicat emis joi de Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR).
Astfel, autoritatile libiene impreuna cu camerele de comert si asociatiile profesionale si patleiale doresc sa dezvolte sectorul IMM-urilor, indeosebi in domeniul serviciilor, cu asistenta romaneasca constand din tehnologie, expertiza si training, a afirmat membrul Consiliului Oamenilor de Afaceri Libieni, Mohammad al Busefi, cu ocazia intrevederii avute cu stefan D. Popa, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB).

Reprezentantul Consiliului Oamenilor de Afaceri Libieni a fost insotit la Bucuresti de El Hadi al Fahim, director general al Uniunea Camerelor de Comert, Industrie si Agricultura din Libia. La intrevedere au participat vicepresedintele CCIB, Nicolae Vasile, Dan Ifrim, director general adjunct, precum si George Mihai, director in cadrul Ministerului Economiei si Comertului (MEC) si Nicolae Stoian, reprezentant al Centrului Roman pentru Promovarea Comertului (CRPC).

Reuniunea de la Bucuresti s-a desfasurat in baza Acordului de Cooperare semnat de presedintele Camerei bucurestene, stefan D. Popa, si presedintele CCI Misurata, Mohamed el Muntasser, cu ocazia recentei misiuni economice din Libia (mai-iunie 2006) realizata de CCIB si MEC, prima actiune de acest fel dupa ridicarea embargoului in relatiile economice cu aceasta tara, informeaza Rompres.

Vizita oaspetilor libieni a avut ca obiectiv analizarea posibilitatilor de reluare si dezvoltare a colaborarii in domeniul economic, prin stabilirea de contacte de afaceri cu parteneri bucuresteni. Libia, declarata anul trecut zona libera pentru comertul international, este membra a unor institutii financiare internationale, precum Banca Africana de Dezvoltare, si poate beneficia de finantare in conditii privilegiate pentru derularea unor proiecte.

"Timpurile s-au schimbat pentru Libia, climatul politic este favorabil dezvoltarii intreprinderilor, iar guvernul este determinat sa le acorde sprijin. Dorim sa dezvoltam legaturile cu partenerii romani, mai ales ca Romania va deveni membra a Uniunii Europene", a declarat Mohammad al Busefi. Oaspetii au promis ca vor transmite curand lista prioritatilor de dezvoltare ale guvernului de la Tripoli. La randul sau, stefan D. Popa i-a asigurat pe oaspeti de tot sprijinul necesar pentru crearea de parteneriate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri