Creeaza-ti propria economie, de Tyler Cowen

Creeaza-ti propria economie, de Tyler Cowen

Tyler Cowen este un celebru economist behaviorist american si coautor al unui blog economic renumit, care ofera un ghid esential pentru succesul in noua economie, hiper-interconectata.

In "Creeaza-ti propria economie", Tyler Cowen ne explica cum sa ne descurcam in lumea Web 3.0, de ce retelele sociale precum Facebook si Twitter sunt necesare sau cum educatia va deveni mai buna. Cartea este un ghid revolutionar pentru viata din noua economie. Modul in care gandim in prezent se schimba mai rapid ca niciodata.

Economia intr-o lectie, de Henry Hazlitt

Economia intr-o lectie, de Henry Hazlitt

Economia intr-o lectie este o carte esentiala pentru orice pasionat de economie. Autorul analizeaza din perspectiva libertariana erorile economice care s-au generalizat pana au ajuns sa devina credinte.

Henry Hazlitt a vandut peste un milion de exemplare si este considerat un economist care a influentat fundamental gandirea libertariana moderna.

Economia binelui si a raului, de Tomas Sedlacek

Economia binelui si a raului, de Tomas Sedlacek

Tomas Sedlacek a fost consilierul pe probleme economice al presedintelui Cehoslovaciei Vaclav Havel si in prezent este strategul sef al unei banci de top din Cehia. In 2009, Sedlacek a publicat "Economia binelui si a raului", o carte de etica, filozofie si istorie a gandirii economice, care a devenit un best-seller national.

Cartea a fost transpusa chiar si intr-o piesa de teatru, fiind jucata de peste 80 de ori la Teatrul National din Praga.

Pamantul este plat. Scurta istorie a secolului XXI - de Thomas Friedman

Pamantul este plat. Scurta istorie a secolului XXI - de Thomas Friedman

Pamantul este plat, de Thomas Friedman, este o carte fara de care nu vom intelege cu adevarat transformarile prin care trec in prezent economia globala si societatile. A fost desemnata in 2005 cartea de business a anului, premiu acordat de Financial Times si Goldman Sachs.

Potrivit lui Friedman, secolul 21 va ramane in istorie nu prin conflicte militare sau evenimente politice, ci prin patrunderea umanitatii intr-o noua etapa a globalizarii - „aplatizarea“ Pamantului.

Easy Economics, de Leonard Wolfe

Easy Economics, de Leonard Wolfe

Cartea Easy Economics este o alternativa sanatoasa si distractiva la manualele plictisitoare si (prea) tehnice de economie. Leonard Wolfe reuseste sa explice intr-un format vizual, captivant, acele concepte economice de care avem nevoie ca sa supravietuim in lumea moderna. Chiar daca nu sunteti pasionati de economie, veti intelege din aceasta carte pana si cele mai complexe mecanisme economice.

Economia. Ghidul utilizatorilor, de Ha-Joon Chang

Economia. Ghidul utilizatorilor, de Ha-Joon Chang

Spre deosebire de alti economisti, Ha-Joon Chang prezinta in cartea "Economia. Ghidul utilizatorilor" o gama variata de teorii economice, de la cea clasica la celebra teorie a lui Keynes. Este o carte perfecta daca vreti sa intelegeti slabiciunile si atuurile fiecarui curent de gandire economica.

Totusi, best-seller-ul care l-a propulsat definitiv pe economistul sud-coreean in atentiei publicului a fost "Samaritenii cei rai. Mitul liberului schimb si istoria secreta a capitalismului", o critica dura la adresa sustinatorilor capitalismului fara limite.

Superfreakonomics, de Steven Levitt si Stephen Dubner

Superfreakonomics, de Steven Levitt si Stephen Dubner

Freakonomics a fost o carte senzationala, care a intrat pe celebra lista de best-seller-uri a The New York Times, fiind vanduta in peste 4 milioane de exemplare si a fost tradusa in 35 de limbi. In 2005, aceasta carte a schimbat modul in care percepem lumea si economia. In 2009, Steven D. Levitt si Stephen J. Dubner au revenit cu un alt best-seller, SuperFreakonomics, o carte de economie si mai curajoasa, si mai amuzanta, si mai surprinzatoare decat prima.

„Flegmatica, distractiva si inteligenta. Cu Superfreakonomics, Levitt si Dubner ii fac un bine economiei, care devine, datorita lor, accesibila si atragatoare“, precizeaza un testimonial.

Sursa foto: carte de economie, Shutterstock