Romania are nevoie de un pachet de stimulare a natalitatii, in special pentru romanii din clasa de mijloc care au credite, datorii si "nu isi permit luxul de a avea un copil" si de a ramane la un venit lunar mic, atat cat este indemnizatia de crestere copil in prezent, a declarat presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru, in cadrul conferintei FISCAL 360, realizata in parteneriat cu KPMG si Biris Goran.

"Natalitatea nu a fost in niciun fel stimulata in Romania. Am trei copii si stiu ce inseamna. Sotia mea sta pe o indemnizatie de 11 milioane de lei pe luna. Noroc ca ne permitem, dar marea majoritate a oamenilor din tara asta nu isi permit acest lux, de a avea un copil si sa stea doi ani acasa sa aiba grija de el, pentru ca nici crese nu sunt. Costurile sunt foarte mari si cu babysitter. Marea majoritate a familiilor din tara asta nu isi permit acest lux ori in ritmul acesta disparem ca natiune. Nici 18 milioane nu mai suntem. Am fost 23 de milioane. Proiectiile arata ca in 2050 vom fi mai putin de 15 de milioane. Unde vrem sa ne ducem?", a spus Ionut Dumitru, citat de Agerpres.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri