Executivul vrea sa comande un studiu cu o valoare estimata la 1,1 milioane de dolari asupra competitivitatii economiei romanesti pentru a stabili masurile ce trebuie luate pentru cresterea acesteia in perspectiva integrarii in UE, prevede un proiect de act normativ.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului de hotarare de Guvern, elaborat de Ministerul Economiei si Comertului (MEC), competitivitatea firmelor romanesti in mediul economic european este baza viitoarei cresteri economice si tocmai de aceea se impune realizarea acestui studiu.

Nota de fundamentare mentioneaza ca rezultatele studiului vor trebui sa contribuie la gestionarea eficienta de catre Romania a fondurilor structurale, la reducerea costurilor integrarii industriei prelucratoare, la cresterea capacitatii institutionale din industria prelucratoare, la elaborarea si reglementarea mecanismelor care asigura transferul tehnologic intre cercetare si industrie precum si la promovarea clausterelor industriale pe principiul specializarii internationale si complementaritatii cu statele UE, central si est-europene etc..

Studiul, cu o valoare estimata la 1,1 milioane de dolari, va primi o finantare de 500.000 de dolari din partea IFC si de 300.000 de dolari din partea Guvernului Spaniei. Restul de 300.000 de dolari va fi asigurat din fonduri de la bugetul MEC, care va fi suplimentat de catre Executiv cu 852.000 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri