Ministerul Finantelor a demarat discutiile cu ordonatorii principali de credite pentru elaborarea proiectului de buget pentru anul 2007, deficitul bugetar programat fiind de 2% din PIB, au declarat pentru NewsIn surse guvernamentale.Ponderea veniturilor in Produsul Intern Brut, in anul 2007, va fi de 31-32%, in conditiile in care in ultimii ani Romania a colectat venituri totale care au reprezentat in medie de 30% in PIB.

in 2007, Romania va contribui la bugetul comunitar cu 1% din PIB. in plus, bugetul de stat trebuie sa contribuie, in 2007, la cofinantarea fondurilor europene cu 0,4-0,5% din PIB si cu 0,1-0,2% din PIB pentru sustinerea reformei sistemului de pensii.

Ca politici fiscale, anul 2007 va mentine actualele cote ale taxelor principale (TVA -19%, cota unica pentru veniturile persoanelor fizice si pentru profiturile companiilor -16%), singurele noutati fiind cele legate de aplicarea legislatiei comunitare pentru impozitele directe si indirecte, precum si noi reglementari procedurale privind combaterea evaziunii fiscale.

Tot in anul urmator, ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, declara, la inceputul lunii august, ca exista posibilitatea ca in 2007, in functie de necesitatile de finantare, Romania sa apeleze la pietele externe pentru emisiuni de obligatiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri