Persoanele care livreaza pizza la domiciliu sau la birou pot primi un bacsis, dar numai daca este lasat la firma unde acestea lucreaza, cumparatorul avand obligatia sa se deplaseze la acea locatie pentru a le fi eliberat bonul fiscal, considera ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

El a raspuns astfel intrebat de presa cum este fiscalizat bacisul dat celor care livreaza pizza.

"Daca eu vreau sa dau bacsis baiatului care imi aduce pizza, cum rezolv, domnule ministru?", l-a intrebat un jurnalist pe ministru, acesta explicandu-i ca, daca este multimit de "gustul si serviciile prestate", ii poate da bacsis.

Intrebat insa in continuare cum poate fi dat acestuia bacsis fara sa primeasca bon fiscal, ministrul a raspuns: "Daca doriti sa lasati un bacsis, mergeti la unitatea respectiva, iar acolo, pe casa, bate bonul fiscal, bacsisul respectiv, si asta este. Sau cu taxiul, vreti sa ma intrebati si de taxiuri, daca mergeti cu taxi?".

Guvernul a decis recent sa legifereze bacsisul, care sa fie astfel evidentiat pe un bon fiscal separat si va fi taxat cu 16%, anunta Mediafax.

La momentul deciziei, ministrul Finantelor explica faptul ca, pentru calatoria cu taxi, aparatul de marcat va trebui modificat astfel incat acesta sa emita, in afara bonului fiscal emis conform distantei parcurse si tarifului perceput pe kilometru, si un bon fiscal pentru bacsisul dat de client taximetristului.

Jurnalistii l-au intrebat si atunci daca fiscalizarea bacsisului va fi aplicata si in cazul celor care livreaza pizza la domiciliu sau altor servicii de curierat la domiciliu, fara sa fie prezentate insa detalii.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri