Presedintele Klaus Iohannis a declarat, sambata, in cadrul receptiei de Ziua Europei, ca are convingerea ca in scurt timp tara noastra va face pasi semnificativi pentru a deveni membri ai Spatiului Schengen, iar adoptarea monedei unice euro este cel mai important proiect de tara, de la aderare.

Presedintele a spus in discursul sustinut la Palatul Cotroceni ca, recent, s-a sarbatorit implinirea a 10 ani de la semnarea Tratatului de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, un moment deosebit pentru toti romanii, acum cetateni europeni cu drepturi depline.

”Romania este, astazi, nu doar un stat profund atasat valorilor care definesc Uniunea Europeana si un puternic sustinator al adancirii procesului de integrare europeana, Romania este o sursa de stabilitate si democratie intr-o regiune complicata, un partener angajat in sustinerea statului de drept, in apararea libertatii fundamentale si in promovarea economiei de piata. Dupa mai mult de 8 ani de la momentul aderarii putem afirma ca am pornit pe un drum ireversibil si am parcurs etape importante. Dar procesul de integrare nu este inca finalizat. Am convingerea ca, in scurt timp, vom face pasi semnificativi pentru a deveni membri ai Spatiului Schengen”, a afirmat Klaus Iohannis.

Seful statului a mai mentionat ca adoptarea monedei unice euro reprezinta, fara indoiala, cel mai important proiect de tara dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.

”Aderarea la zona euro impune, insa, o pregatire serioasa si un efort sustinut si bine coordonat in urmatorii ani din partea tuturor actorilor relevanti - politici, guvernamentali, bancari. Sunt convins ca, in acest fel, vom putea sa indeplinim acest angajament si sa raspundem asteptarilor pe care romanii le au. In final, doresc sa urez cetatenilor romani si tuturor cetatenilor europeni, la multi ani! La multi ani, Europa”, a spus presedintele, la finalul discursului de la Palatul Cotroceni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri