Germania va face tot posibilul, in "conditii justificate", pentru mentinerea Greciei in zona euro, afirma ministrul german al Finantelor, Wolfgang Schäuble, acuzand Guvernul de la Atena ca pare sa inteleaga gresit obiectul negocierilor si ca este incapabil sa isi gestioneze situatia financiara.

Ministrii de Finante ai statelor din zona euro se vor reuni luni, pe fondul stagnarii negocierilor intre Grecia si reprezentantii Comisiei Europene / Bancii Centrale Europene / Fondului Monetar International.

"Nu cred ca problemele se vor clarifica pana luni", a spus Schauble intr-un interviu acordat Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, notand ca negocierile au inregistrat progrese, dar nu substantiale.

"Cancelarul Angela Merkel stie ca noi trebuie sa facem totul pentru a tine Grecia in zona euro in conditii justificate. Negocierile nu trebuie sa esueze din cauza noastra", a explicat ministrul german al Finantelor, potrivit AP, citat de Mediafax.

Grecia spera sa obtina un acord rapid pentru primirea ultimei transe - de 7,2 miliarde de euro - din imprumutul total de 240 de miliarde de euro.

"Partea greaca pare sa inteleaga gresit obiectul negocierilor: aici nu este vorba de constituirea unui nou program de asistenta financiara. Este vorba de indeplinirea conditiilor actualului program", a spus Schauble, notand ca premierul grec, Alexis Tsipras, a subliniat ca nu are nevoie de un nou plan de creditare.

"Daca Grecia isi indeplineste actualele obligatii si va avea nevoie de ajutor suplimentar, vom analiza posibilitatea unui al treilea plan de asistenta. Dar criteriile sunt departe de a fi indeplinite", a spus Schauble.

Oficialul german a admis ca nu are o imagine clara despre situatia financiara a Greciei, exprimand temerea ca nici macar Guvernul Tsipras nu si-a facut o idee exacta. "Exista elemente irationale. Experiente din alte parti ale lumii arata ca o tara poate intra rapid in incapacitate financiara", atrage atentia Schauble.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri