AVAS va publica, luni, anuntul preliminar privind intentia de vanzare a pachetului de actiuni de 79,0521%, detinut de stat la Nitramonia S.A., iar societatile interesate pot depune scrisorile de intentie pana in 15 septembrie, potrivit unui comunicat al Autoritatii remis, duminica, Agentiei NewsIn.

Cele cinci societati divizate in cadrul Nitramonia S.A sunt Nitrofertilizer S.A, care produce ingrasaminte si produse din azot, Nitroexplosives S.A - producator de explozivi, Nitroservice S.A., cu activitate in constructii ingineresti, Nitrocolor S.A (tratarea apelor uzate) si Nitrotrans S.A, care are ca obiect principal de activitate transporturile pe calea ferata.Potrivit comunicatului, prin scrisoarea de intentie depusa, fiecare investitor va mentiona daca doreste achizitionarea celor cinci societati comerciale ca un tot unitar sau daca doreste achizitionarea pachetului de actiuni la o societate comerciala sau la un grup de societati comerciale.

AVAS informa, pe 21 august, ca negocierile dintre Autoritate si firma ungara Nitrogenmuvek pentru privatizarea societatilor de pe platforma Nitramonia Fagaras au esuat la termenul limita, iar Autoritatea cauta in continuare investitori interesati luand in calcul si vanzarea de active.

AVAS anunta ca are un plan de masuri imediate pentru privatizarea companiilor. Astfel, Autoritatea anunta ca va incepe sa sondeze piata pentru a afla daca mai exista investitori interesati de combinatul Nitramonia si daca acestia vor sa preia toate cele cinci societati sau prefera doua centre de profit, Nitroexplosives si Nitrofertilizer. O alta varianta de lucru, luata in calcul de AVAS, este vanzarea unor active ale combinatului ca posibila solutie pentru plata salariilor restante. In acest sens, oficialul AVAS a cerut directorilor celor cinci companii sa intocmeasca o lista cu activele ce pot fi vandute.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri