FMI se opune reducerii taxelor, iar pentru a intra in gratiile institutiei Executivul trebuie sa renunte la o parte dintre acestea sau sa le compenseze prin alte masuri generatoare de venituri bugetare. De asemenea, Guvernul trebuie sa continue reformele structurale, precum liberalizarea gazelor, restructurarea companiilor de stat si listarea acestora pe bursa.

Daca vor sa incheie cu succes actualul acord cu Fondul Monetar International (FMI) si Comisia Europeana (CE), autoritatile trebuie sa renunte la o parte din reducerile de taxe propuse in proiectul Codului Fiscal, sa restructureze companiile de stat cu probleme, precum Complexul Energetic Hunedoara, si sa continue liberalizarea pretului la gazele naturale vandute populatiei si termocentralelor.

Delegatia comuna a FMI si CE soseste astazi in Romania, unde va participa la discutii cu partea romana in perioada 19-26 mai. Asta dupa ce in luna februarie a plecat fara scrisoare de intentie in urma disensiunilor cu Guvernul, iar in luna aprilie Eugen Teodorovici, ministrul de Finante, a mers la Washington pentru discutii cu reprezentantii institutiei internationale, dar fara a face publice rezultatele.

Actualul acord trebuie incheiat in luna septembrie, iar Eugen Teodorovici a anuntat ca Guvernul vrea sa il incheie cu succes, iar apoi sa se opteze pentru unul mai relaxat, pe model polonez.

Citeste mai multe pe Adevarul.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri