Consiliul National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) va solicita guvernului suplimentarea sumei pe care trebuie sa o aloce agentiei pentru IMM-uri (ANIMMC), deoarece agentia si-a epuizat fondurile, a declarat, luni, pentru NewsIn, presedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu.

Potrivit lui Nicolescu, la nivelul agentiei s-a constat ca numarul proiectelor depasesete de trei ori bugetul institutiei, in aceste conditii fiind necesare mai multe fonduri de la buget. "Conform legii, IMM-urile primesc 0,2% din produsul intern brut (PIB), iar primul ministru si ministrul de finante au declarat recent ca s-au incasat la buget cu peste un miliard de lei peste estimari. Din aceste motive vrem sa se acorde mai multi bani pentru IMM-uri", a precizat Nicolescu.

ANIMMC a epuizat bugetul alocat "Programului privind cresterea competitivitatii IMM-urilor prin implementarea si certificarea sistemelor calitatii", iar proiectele depuse pentru programul de investitii, modernizare si retehnologizare au depasit, conform reprezentantilor agentiei, bugetul de 44,5 milioane de euro.

Nicolescu a mai declarat ca in urma intalnirii pe care a avut-o cu presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, s-a stabilit ca reprezentanti ai patronatelor sa aiba acces la lucrarile Comisiei.

"Vom incerca sa ne asiguram ca prevederile legii patronatelor votate la Senat, vor fi adoptat si in Camera Deputatilor ", a adaugat presedintele CNIPMMR.

Senatul a reglementat posibilitatea constituirii patronatelor si pe criteriul apartenentei la categoria IMM, a recunoscut dreptul de organizare a patronatelor teritoriale pana la nivel national, a eliminat obligatia patronatelor de a-si inregistra la judecatorie fiecare membru, cu toate datele de identificare si a eliminat, de asemenea, obligatia instantelor judecatoresti de a comunica Ministerului Muncii lista membrilor patronatelor
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri