Perspectiva cresterii economice lenta in zona euro reprezinta principalul risc pentru stabilitatea financiara in uniunea monetara, potrivit unui raport publicat joi de Banca Centrala Europeana (BCE), transmite MarketWatch.

In raport se arata ca in timp ce disponibilitatea investitorilor din sectorul financiar de asumare a riscurilor este in crestere, nu la fel se intampla si in cazul riscurilor asumate in economia reala. In aceste conditii, cresterea preturilor activelor financiare contrasteaza cu nivelul scazut al investitiilor in economie, scrie Mediafax.

"Perspectiva unei cresteri economice lente ramane principalul factor care pune in pericol stabilitatea financiara in zona euro", avertizeaza raportul bianual al BCE. Institutia financiara a reiterat din acest motiv necesitatea unor schimbari structurale, pentru sustinerea unei cresteri economice durabile in zona euro, pe langa masurile de politica monetara.

BCE a lansat la inceputul acestui an un program de suplimentare a lichiditatilor in valoare de 1.100 de miliarde de euro, valabil pana in septembrie 2016, pentru stimularea cresterii economice. Presedintele BCE, Mario Draghi, a afirmat in mai multe randuri ca programul, care consta in principal in achizitii de obligatiuni guvernamentale, trebuie completat cu reforme structurale, care sa asigure o crestere economica durabila in zona euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri