Iata cele mai importante noutati, rapoarte, anunturi si stiri care influenteaza piata financiara astazi.

  • Preturile productiei industriale au scazut in aprilie cu 2,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul reducerii pe piata interna cu 2,4% si pe cea externa cu 3,5%, cea mai mare diminuare a preturilor fiind consemnata de industria energetica, cu 8,7%.
  • BCR, cea mai mare banca din Romania, vrea sa vanda credite neperformante in valoare de 2 mld. euro (8,88 mld. lei), tranzactia urmand sa aiba loc in urmatoarele saptamani.
  • Companiile din Romania intentioneaza sa-si mentina sau chiar sa-si reduca gradul de indatorare bancara, avand in vedere ca 64% dintre firme nu ar accesa un credit in lei, iar 68% nu ar contracta o finantare in euro, indiferent de cost, potrivit unui sondaj efectuat de BNR.
  • Rata anuala a inflatiei in zona euro a urcat peste asteptari in luna mai, de la nivelul zero in aprilie, dupa ce Banca Centrala Europeana a demarat mult asteptatul program de relaxare cantitativa, in valoare de 1.100 de miliarde de euro, menit sa redreseze economia zonei euro si sa evite riscul unei spirale deflationiste.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri