• Preturile productiei industriale au scazut in aprilie cu 2,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul reducerii pe piata interna cu 2,4% si pe cea externa cu 3,5%, cea mai mare diminuare a preturilor fiind consemnata de industria energetica, cu 8,7%.
  • BCR, cea mai mare banca din Romania, vrea sa vanda credite neperformante in valoare de 2 mld. euro (8,88 mld. lei), tranzactia urmand sa aiba loc in urmatoarele saptamani.
  • Companiile din Romania intentioneaza sa-si mentina sau chiar sa-si reduca gradul de indatorare bancara, avand in vedere ca 64% dintre firme nu ar accesa un credit in lei, iar 68% nu ar contracta o finantare in euro, indiferent de cost, potrivit unui sondaj efectuat de BNR.
  • Rata anuala a inflatiei in zona euro a urcat peste asteptari in luna mai, de la nivelul zero in aprilie, dupa ce Banca Centrala Europeana a demarat mult asteptatul program de relaxare cantitativa, in valoare de 1.100 de miliarde de euro, menit sa redreseze economia zonei euro si sa evite riscul unei spirale deflationiste.

Preturile productiei industriale, scadere puternica in aprilie

Preturile productiei industriale, scadere puternica in aprilie

Sursa foto: Shutterstock