Romania mai are pasi de parcurs pana la adoptarea euro, care trebuie realizata la momentul potrivit, iar pana atunci trebuie sa se concentreze pe reforme structurale, dar mai ales sa evite greselile privind politicile economice, intrucat corectiile sunt dureroase, a declarat seful BNR, Mugur Isarescu.

"Avem multe de facut pentru a adera la euro la momentul potrivit. (...) Romania indeplineste toate cele patru criterii de la Maastricht, dar marea provocare este sa asiguram stabilitatea acestora in timp. Viitoarea misiune a politicilor economice este sa pastreze echilibrele macroeconomice dobandite cu atat de multe eforturi, concentrandu-se pe reformele structurale", a afirmat Isarescu la conferinta "The Regional Finance and Investment Conference for SouthEast Europe", organizata de Euromoney, scrie Mediafax.

El a vorbit despre cresterea eficientei in sectoarele energiei si transporturilor, despre rezolvarea problemelor cu somajul la tineri, prin reforme in educatie. Totodata, a spus ca trebuie imbunatatita absorbtia fondurilor europene, precum si calitatea infrastructurii, respectiv a drumurilor.

Seful bancii centrale a atras atentia Guvernulu ca orice greseala de politici economice va genera corectii dureroase, cu durata in timp. "Corectia greselilor de politici este dureroasa, dificil de explicat si de inteles de catre publicul larg. Asa ca nu faceti greseli, pentru ca a le corecta devine dureros", a punctat Isarescu.

Guvernatorul s-a referit si la riscurile provenite din contextul geopolitic, de situatiile din Grecia si Ucraina, factori care pot influenta deciziile investitorilor, prin urmare directia si volumul fluxurilor de capital. Acestea ar putea determina fluctuatii mai mari ale cursului de schimb pentru leu. De asemenea, divergentele in crestere dintre politicile monetare practicate de marile banci centrale la nivel global pot influenta dinamica fluxurilor de capital si volatilitatea cursului de schimb.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri