Ministerul Economiei si Comertului a decis sa inchida mina Baia Noua, pentru ca 180 din cei 200 de angajati au optat pentru disponibilizare si primirea de plati compensatorii, dupa accidentul care a avut loc in urma cu trei saptamani, potrivit unui comunicat remis NewsIn. Comunicatul MEC mentioneaza ca "mina Baia Noua va intra intr-un program de securizare si inchidere, pentru ca, din cei aproximativ 200 de angajati ai exploatarii miniere Baia Noua, 180 au optat pentru disponibilizare si acordarea de plati compensatorii".

Potrivit MEC, echipele de salvatori care actioneaza la mina Baia Noua au gasit, marti, trupurile celor doi mineri surprinsi de o surpare subterana in urma cu trei saptamani. "Se asteapta ca in cursul zilei de maine (miercuri, n.red.) salvatorii sa recupereze cele doua trupuri si sa le aduca la suprafata", reiese din comunicatul ministerului Economiei.

Familiile celor doi mineri vor primi din partea Guvernului ajutoarele prevazute de lege pentru astfel de situatii, la acestea adaugandu-se si sumele acordate de compania miniera prin contractul colectiv de munca

Directorul executiv al Inspectoratului Teritorial de Munca Mehedinti, Constantin Miclau, a declarat ca in maximum zece zile se va finaliza ancheta demarata imediat dupa producerea accidentului de la Mina Baia Noua. "O comisie a Inspectiei Muncii din cadrul Ministerului, cu participarea ITM Mehedinti, a inceput o ancheta, dar, deocamdata, nu ne putem pronunta cu privire la cauzele producerii accidentului de munca sau despre cine este vinovat pentru producerea sa", a precizat Constantin Miclau.

Imediat dupa producerea accidentului de la mina Baia Noua, la fata locului au fost venit si inspectori ai corpului de control al primului ministru si ministrului Economiei si Comertului, care au cules date despre imprejurarile produceri accidentului, dar deocamdata, nici acestia nu au facut nicio declaratie oficiala. Desi nimeni nu a confirmat oficial, se pare ca toata lumea asteapta mai intai scoaterea la suprafata a trupurilor celor doi mineri pentru a prezenta rezultatele anchetelor.

Doi mineri de la mina Baia Noua, judetul Mehedinti, au fost blocati in subteran in data de 7 august a.c., fiind surprinsi de surparea peretelui putului.Minerul Zdravko Ianculovici, de 42 de ani, si ajutorul de miner Liviu Tomoioaga, de 29 de ani, executau lucrari de reparatie si intretinere la putul principal al minei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri