Cifra de afaceri din industrie a crescut pe ansamblu cu 1,7% in primele patru luni, evolutie sustinuta de industria extractiva, care a inregistrat o majorare a afacerilor cu 3,2%, si de cea prelucratoare, cu 1,6%, in timp ce in aprilie afacerile s-au redus cu 7,2% fata de martie.

Pe marile grupe industriale, au fost consemnate cresteri ale cifrei de afaceri in industria bunurilor de capital (6,7%), industria bunurilor de folosinta indelungata (4,9%), a bunurilor intermediare (4,4%) si cea a bunurilor de uz curent (0,4%). Pe de alta parte, afacerile din industria energetica au scazut cu 21,8%, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS), scrie Mediafax.

In aprilie, cifra de afaceri din industrie s-a redus cu 7,2% (piata interna si externa) comparativ cu martie, ca urmare a scaderii industriei extractive cu 14% si a industriei prelucratoare cu 6,9%. Totodata, s-au inregistrat scaderi in toate sectoarele pe marile grupe industriale. Astfel, afacerile din industria energetica au fost mai mici cu 24,6%, in industria bunurilor de folosinta indelungata cu 9,5%, in cea a bunurilor intermediare cu 7%, in industria bunurilor de capital cu 5,9% si in cea a bunurilor de uz curent cu 2,5%.

Fata de luna aprilie a anului trecut, cifra de afaceri pe ansamblu s-a diminuat cu 0,8%, influentata de regresul consemnat in industria extractiva (-4,3%) si industria prelucratoare (-0,7%). Pe marile grupe industriale, scaderi au inregistrat industria energetica (-24,2%), industria bunurilor de uz curent (-1,9%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (-0,1%), in timp ce industria bunurilor de capital a avut afaceri in urcare cu 3,8% si cea a bunurilor intermediare cu 1,5%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri