Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a crescut in primele patru luni cu 6,1%, serie bruta, datorita avansului la comertul cu autovehicule (14,7%) si intretinerea si repararea autovehiculelor (6,8%).

Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor au inregistrat o crestere cu 3,6%, in timp ce comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule a avut un declin de 4,1%, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS), scrie Mediafax.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, afacerile din comert s-au majorat cu 6,6%.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei a avut un avans de 2,8%, serie bruta, in perioada ianuarie-aprilie, provenita de la activitǎtile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+12,6%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+11,1%) si activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+5,3%). Scaderi au inregistrat activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (-3,8%) si activitatile ale hotelurilor si restaurantelor (-0,8%). In functie de seria ajustata, serviciile prestate populatiei au avut o crestere mai redusa, de 1,8%.

In aprilie, afacerile pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor s-au redus cu 0,5%, serie bruta, fata de martie, ca urmare a scaderilor inregistrate la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-3,8%) si la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-2,3%). Cresteri s-au inregistrat la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+28,3%) si la comertul cu autovehicule (+2,1%). Ca serie ajustata, scaderea a fost de 1,5%.

Serviciile de piata prestate populatiei au consemnat o reducere a afacerilor cu 0,5%, in urma reculului inregistrat la activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (-6,8%), activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-2,7%) si la activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-0,9%). Pe de alta parte, serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare au avut un avans de 4,2% si activitatile hotelurilor si restaurantelor de 1,1%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri