Rata somajului a crescut in primul trimestru la 7,4%, de la 6,7% in precedentele trei luni, numarul somerilor ajungand la 655.000, a anuntat marti Institutul National de Statistica (INS), potrivit agentiei Mediafax.

"Pe sexe, ecartul dintre cele doua rate ale somajului a fost de 2,4 puncte procentuale (8,4% pentru barbati fata de 6,0% pentru femei), iar pe medii rezidentiale, de 0,5 puncte procentuale (7,6% pentru mediul urban, fata de 7,1% pentru mediul rural). Rata somajului a atins nivelul cel mai ridicat (24,7%) in randul tinerilor (15-24 ani)", arata INS, intr-un comunicat.

Populatia activa a Romaniei totaliza in primul trimestru 8,89 milioane persoane, din care 8,23 milioane persoane erau ocupate si 655.000 de persoane erau someri.

Rata de ocupare a populatiei in varsta de munca (15-64 ani) a fost in perioada analizata de 59,1%, in scadere fata de trimestrul anterior cu 1,7 puncte procentuale. Gradul de ocupare era mai mare pentru barbati (66,8%, fata de 51,4 pentru femei). Pe medii de rezidenta, rata de ocupare a avut valori apropiate (59,5% in mediul urban si 58,7% in mediul rural).

Rata de ocupare a tinerilor (15-24 ani) a fost de 23%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri